Saddler

Saddler Scandinavia är en av de ledande aktörerna i Skandinavien för accessoarer. Företaget grundades 1986 och har sin bas i Kungsbacka i Halland. Läder är deras största passion, och de har sedans starten skaffat sig gedigen erfarenhet inom läderproduktion. Från steg ett hos deras designteam, genom alla steg av tillverkningen, ända till den färdiga produkten håller de själva ett helhetsgrepp om hela sin produktionskedja. De har extremt höga krav på kvalitet och design men också på att miljö och arbetsrättigheter enligt BSCI hålls. Att många bäckar små blir en hel å är något av ett grundmotto i Saddlers produktionskedja, då de anser att alla måste ta sitt ansvar för miljön och man får inte försumma vad man själv kan göra. Inga produkter innehåller därmed ämnen som är skadliga för varken miljö eller människor, färgningen sker i större och större utsträckning med vegetabiliska färgämnen, och spill och reser ses till att minimeras men sedan också tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. För att kunna säkerställa att dessa väreringar efterlevs i praktiken har Saddler egna kontor i både Italien och Kina, där de delar av produktionen som inte sker i Sverige har fäste.

Viktigt för Saddler har från start varit att möta kundens nya krav på design, funktion och kvalitét och följa med i utvecklingen och alltid vara up to date. De anpassar sig lyhört efter marknaden både vad gäller trender och nya krav när det kommer till teknik. Ett viktigt ledord är transparens – ingenting ska finnas mörkas utan allt som sker i produktionskedjan ska vara värt att visa upp utåt och hålla för granskningar. De lägger stor betoning vid att alla anställda har schyssta löner och bra villkor, något som äntligen blir viktigare och viktigare även för konsumenten att veta om när de handlar. Det är precis såhär ett märke ska handla i dessa tider av medvetenhet och av engagemang. Vi har länge varit medvetna om hur dåliga villkor många produktionsanställda har i ändra änden av världen, och det krävs märken precis som Saddler för att skapa förändring. Och det krävs att efterfrågan ligger på just rättvist producerade varor.

När man hör ordet Saddler är det första som kommer upp ofta bälten. Även om det är fullt sant att de gör finfina sådana är de långt ifrån begränsade till just bälten. Saddler tillverkar förutom bälten en uppsjö av läderarmband för både herr och dam i olika färger och former, likaväl som väskor, plånböcker och datorfodral. Gemensamt är att allt är i finaste läder och i en ren, fin design som alltid känns genuin och aldrig plottrig. Armbanden finns i varianter allt från ett enkelt läderband med ett metallspänne, till färggladare flätade band eller bredare band täckta med nitar. Oavsett är läderarmband är en detalj som garanterat höjer din stilpoäng. De flätade banden i mörkbrunt kontrasterar fantastiskt fint till sitt fäste i skinande silvrig metall, och är den ultimata accessoaren till exempelvis marinblått. Kort sagt är Saddlers produkter ultimat för alla som till ett bra pris vill ha snygg design och kvalitet utan att för den skull kompromissa med miljö eller en rättvis produktion.