P.A.P

P.A.P of Sweden är ett svenskt företag som designar och producerar högkvalitativa produkter framförallt i läder. Företaget grundades av Ulf Pyk och initialerna P.A.P står för Premium Accessories by Pyk. Nyckelordet hos P.A.P of Sweden är material, då grundidén var att skapa genuina, personliga och funktionella produkter som en slags motpol till all digitalisering, all masstillverkning och alla kalla, döda material vi omger oss av. Materialen som P.A.P använder är en stor inspirationskälla och att produkterna åldras vackert är en viktig del av företagets filosofi. Lädret som används är vegetabiliskt färgat och kommer från Sverige och Italien, och de karaktäristiska tryckknapparna av solid mässing är gjutna i Sverige. Något som är väldigt karaktäristiskt för P.A.P är kombinationer läder och filt, och filten är då lokalt producerad i Halmstad och huvudsakligen gjord av återvunna PET-flaskor. Detta är ett praktexempel på den moderna miljömedvetenhet i modevärlden som är så brett efterfrågad just nu, och P.A.Ps vision om en hållbar produktion är alltså närvarande genom hela processen från idé till färdig produkt.

I P.A.P’s sortiment hittar man mycket fina, stilrena herrarmband tillverkade i samma förstklassiga läder som resten av produkterna. Den mest populära modellen KIM består av ett slätt läderband som viras ett varv runt handleden och sen fästs med en tryck-knapp i mässing, och kan fås i två olika storlekar för bästa passform. Det finns varianter som är breda eller smala; flätade, virade eller knutna. Gemensamt för alla är att armbanden håller högsta kvalitet och blir bara vackrare med tiden när lädret formats efter handleden och slitits på det sätt som bara riktigt fint läder kan. Sortimentet innehåller dock mycket mer än armband. Även om grundaren ville motsätta sig dagens materialanvändning tar han inte helt avstånd från elektroniken utan har istället skapat en serie underbara fodral till iPhones, datorer och surfplattor. Förutom att det är en mycket fin kontrast mellan de genuina materialen i fodralet och det metalliska i datorn är det en fin tanke – att man inte behöver het och hållet välja mellan teknologi och miljömedvetenhet. Alla P.A.Ps produkter är av enkel design med få, men ack så iögonfallande, detaljer. Tillsammans med mycket smakfull design med rena linjer räcker materialen gott och väl till för att tillgodose alla krav på ett snyggt armband.

Sedan företaget grundades 2009 har de etablerat sig ordentligt på den internationella marknaden. Mycket förståeligt, då produkterna är väldigt prisvärda. För den kvalitet, design och funktionalitet P.A.P. erbjuder får man ofta betala det dubbla, och med tanke på den noga granskade tillverkningsprocessen har man gjort en toppenaffär vis införskaffandet av en P.A.P-accessoar.