Nic & Mel

Nic & Mel grundades 2010 i Göteborg, Sverige, med en klar vision om att erbjuda tidlösa och kvalitativa accessoarer för herrar. Grundarna var fast beslutna på att produkterna skulle ha själ, och definitivt inte vara något ur slit- och slängsamhället med en livslängd på ett par månader om man har tur. Nic & Mel har ett tydligt motstånd mot onödiga detaljer och strävar efter en så enkel design som möjligt som sätter funktion framför allt annat. Idén är och har alltid varit att skapa produkter som står över trender och håller både kvalitets- och stilmässigt, säsong efter säsong.  Materialen som används är noga utvalda och kvalitet framför trend har varit helt avgörande vid valet av dessa.

I Nic & Mel’s sortiment hittar man ett stort antal armband, antingen i fint läder eller i trä. De i läder är mycket enkla och ger en nonchalant rockig look. De flesta består av en läderrem som viras runt handleden och knäpps med en knapp i ren, blank metall. De i trä finns i olika färger, alla i naturliga nyanser av brunt, svart och blått och säljs i dekorativa pack om två. De kompletterar fint varandra då det ena har tätt sittande, smala diskar av trä och det andra runda träpärlor. Färgerna överensstämmer bra med varandra och det är en fin avvägning av kontraster. I läder gör de förutom de virade armbanden med tryckknapp mycket fina klockarmband, där materialet verkligen kommer till sin rätt och alla ytterligare detaljer blir onödiga. Både läder- och träarmbanden är fantastiskt fina till denimtyg, som så ofta är med just nyanser och material inspirerande av naturen.

Som de själva säger så vill Nic & Mel ”inte uppfinna hjulet” utan snarare återskapa vad som fallit i glömska, något som de klarar av med bravur. Samtidigt måste ett märke anpassa sig till vad som efterfrågas i dagens samhälle och uppfylla alla de krav som vår urbana livsstil ställer med all sitt fokus på teknik . Denna balansgång har de tagit sig an på ett strålande sätt genom att sila ut det bästa ur sin sin old school approach och skapa datorväskor, iPad-fodral och mobilfodral i härligt, genuint läder som lyckas framkalla känslan av klassiska portföljer och skrivbordsattiraljer. De har i samma anda också blåst nytt liv i äldre accessoarer som inte bör glömmas bort – till exempel fickklockans läderstrap. Förr i tiden fästes den i innerfickan eller i byxornas hällor, nu bärs den med fördel om halsen som ett både snyggt, kreativt och inte minst praktiskt halsband.

Ett armband från Nic & Mel är perfekt som present till någon, även vars stil man är lite osäker på, just för att en så clean design ungerar med allt och är stilhöjande i princip oavsett vad det bärs till. Pricken över i:t, skulle man kunna kalla det.