Kiel James Patrick

Kiel James Patrick är ett amerikanskt företag med sitt säte i Rhode Island. De är kända världen över för sina ikoniska ankararmband. Sedan starten har de haft  en mängd olika kollektioner men de mest kända är Quartermaster och Lanyard Hitch, som är tyg- och läderarmband som viras ett eller tre varv rund handleden och spänns åt med ett mässingsankare. Utöver ankararmbanden har de även ett antal varianter med en mässingspil som spänne och två kollektioner för bangles där den mest kända heter Painted Oars. Den sisnämnda är en serie metallbangles som ser ut som en gammal klassisk målad åra som blivit böjd runt handleden.

Utöver armband, som dock verkligen är deras specialité, så gör de även bälten, slipsar, flugor och diverse kläder inom preppy-genren. Kiel James Patrick har funnits representerade i Sverige endast under något enstaka år i bara två butiker, trots att de i övrigt går att finna över hela världen.

Märket har en väldigt tydlig amerikanskt profil. Trots den enorma framgången de har haft på senare tid har inget steg i produktionen flyttats ifrån USA, där allt började med att grundaren, som bär samma namn som sitt märke, sökte på alla möjliga loppisar och vindar runt om i New England efter fina gamla grejer som alla förde tankarna till fiskare och segling. Just detta är precis vad Kiel James Patrick sedan lyckades skapa, och förvandligen från att sälja egentillverkade armband på hantverksmässan i Cape Cod till att ha återförsäljare över hela världens har gått explosionsartat. Det är inte speciellt konstigt med tanke på hur rätt KJP har träffat vad gäller tidpunkt och trender. Precis som de flesta andra märken vi presenterar på denna sida har armbanden en tidlös design, men det går inte att bortse från det faktum att vi just i detta årtionde är väldigt dragna till det genuina, det lantliga och et som påminner om hantverkare och om hav. De flesta av oss lägger också större och större vikt vid att känna varifrån en produkt kommer, hur den har tillverkats och under vilka villkor. Allt detta stämmer på pricken överens med Kiel James Patricks varumärke och är utan tvekan en bidragande faktor till deras vidsträckta uppskattande. Sedan finns ju den kanske viktigaste aspekten: det är fruktansvärt snyggt. Vare sig det gäller ett ankararmband eller ett bangle ur Painted Oars-serien så kan det, hur det än är matchat, helt enkelt inte bli fel. Vi är glada över att även Sverige har upptäckt Kiel James Patrick och hoppas att armbanden får all den uppmärksamhet de förtjänar.

Vart du kan köpa armband från Kiel James Patrick:

Sir James
Sir JamesSir James är sveriges största butik som bara fokuserar på accessoarer för män, de har ett starkt utbud av armband från ett antal olika märken och är en rekommenderad återförsäljare för Kiel James Patrick i Sverige.
Till Sir James