Tygarmband

Tygarmband är kanske inte det absolut första man tänker på när man talar om armband. Dock finns det massvis med supersnygga varianter, och tygarmbanden förtjänar verkligen att lyftas fram. Ett exempel är armbanden av tvinnade trådar knutna i olika makramé-tekniker och som går att hitta i alla tänkbara varianter och färger. Makramé är en metod där man använder sig av ett antal trådar som knyts på speciella sätt för att skapa ett dekorativt band. Det finns otaliga sorters knutar och  sätt att skapa mönster, och även om det är ett hantverk man förvisso kan lära sig att behärska på egen hand och själv skapa sina armband, så kan de riktigt kunniga få fram de mest avancerade och detaljrika mönster och strukturer.

Det kan förstås även vara en bredare remsa av tyg istället för separata trådar. Det kanske mest kända är Daniel Wellingtons berömda klockarmband med sina typiska vertikala ränder i blått och rött som sätter standarden för alla tygarmband i klockvärlden, och snyggare kan det knappast bli. En klocka med tygarmband har en tendens att se mer fritidsaktig ut än en i metall eller läder, och är perfekt till en lite lantligare stil.

Tyget eller trådarna kompletteras inte sällan med ett hänge, invävda texter och motiv eller en urtavla.  I allmänhet när det gäller tygarmband funkar det perfekt att stapla ett flertal armband av olika typer på samma handled för den rätta ”jag bryr mig inte-känslan”. Blanda in läder- trä- eller stenarmband eller din klocka, eller varför inte alla på en gång. Strikt kan man vara på vintern, nu till sommaren vill vi ösa på med armband på armband och helst av allt matcha med en glass i handen. Solglasögon är, som det mesta annat som inger en känsla av semester, ett toppenbra komplement. Den här årstiden har vi ett större behov av accessoarer än under vinterhalvåret då vi bär så mycket färre klädesplagg och behöver något att krydda outfiten med och någon som hjälper oss att känna oss lite mer klädda. Shorts och en t-shirt kan vara jättesnyggt, men det ger intryck av en helt annan medvetenhet om de kompletteras av ett par snygga solglasögon och klocka eller armband.

När det kommer till hållbarhet och skötsel är tygarmbanden lite svårare än de i hårdare material. Ljust tyg fläckas lätt, och handleden är ju ett utsatt område i och med handtvättar, matlagning o.s.v. Ett tips är då att, om man vill ha ett armband som håller samma utseende länge, att välja en starkare eller mörkare färg. Även om det inte är en speciellt mörk färg maskerar ofta en klar nyans eventuella missfärgningar eller fläckar. Går de sönder är det ofta runt fästet, så se till att välja ett av lite bättre kvalitet som är gjort med omsorg.

För att summera så är tygarmband definitivt något att satsa på, och fritt fram att experimentera med andra accessoarer och våga färgglada tygarmband!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>