Träarmband

Trä är utan tvekan ett av de allra hetaste materialen just nu. Både färgen, de jordnära tonerna med alla dess skiftningar, och mönstren som återfinns naturligt i träet och som visar att det är ett levande material, gör just trä till något både moderiktigt och väldigt medvetet. Ringar, linjer och färgskiftningar skapar dessutom, rent estetiskt, en intressant balans. De många nyanserna gör också armbanden väldigt lättmatchade, då det med största sannolikhet redan finns något hemma i byrålådan som matchar i färg som matchar med någon av träets nyanser – och det räcker med en för att accessoarerna ska harmonisera med varandra på ett fint sätt.

Träpärlorna, som kan vara formade antingen som små kulor eller små skivor med ett par millimeters tjocklek, träs på en elastisk tråd och är därför mycket lätta att trä över handleden för att sätta av och på. Lågkvalitativa trådar riskerar att tappa sin elasticitet relativt snabb – men bättre märken använder tråd som kvalitetsmässigt är långt ifrån den vi använde till att göra pärlarmband på fritids. Träet i sin tur är alltid behandlat på ett eller annat vis, vare sig det har fått behålla sin naturliga färg eller har färgats. Det är därmed mer vattentåligt än obehandlat trä men en viss försiktighet är ändå att rekommendera då missfärgningar p.g.a. fukt inte är ovanligt med tiden. Trä är ett medvetet val på flera sätt, inte bara finns många närproducerade alternativ utan det är även ett relativt kostnadseffektivt material i jämförelse med många metaller eller läder med tanke på både den rikliga tillgången av råvara och  hur lättarbetat och lätthanterligt trä är. Man får helt enkelt mycket armband för pengarna.

Träarmbanden passar allra bäst på sommaren. De är perfekta för en somrig, avslappnad look med en enkel vit eller ljusblå skjorta eller t-shirt som får fladdra lite för att riktigt få till den där surflooken, trä är även otroligt snyggt till denimtyg. Med solen kommer ju dock också suget efter färg, och då bjuder till exempel det svenska märket Happy Beads på träpärlsarmband i alla regnbågens färger som får handleden att se ännu mer brunbränd ut och livar upp vilket halvtrist humör som helst. Hos vissa märken, som Nic&Mel, fästs ibland en metallplatta mellan pärlorna med märkets emblem på. Det blir en mycket fin kontrast mellan blank, hård metall och det mjuka och varma träet, som också gör att ett sådant armband är ännu snyggare ensamt än ändra träarmband, som med fördel bärs flera på en gång. Att matcha dem är emellertid aldrig svårt, många säljs dessutom redan i flerpack så att till och med kombinerandet redan är klappat och klart.

Träarmband Ljusbrun

Träarmband Ljusbrun – Nic & Mel
199kr

Träarmband Mörkbrun

Träarmband Mörkbrun – Nic & Mel
199kr

Träarmband Svart

Träarmband Svart – Nic & Mel
199kr

Träarmband Vintage Indigo

Träarmband Vintage Indigo – Nic & Mel
199kr

Träarmband Soily Chris

Träarmband – Happy Beads
195kr

Träarmband Dawn Mitch

Träarmband – Happy Beads
195kr

Träarmband Honey Paul

Träarmband – Happy Beads
195kr

Träarmband Lemonade Luke

Träarmband – Happy Beads
195kr

Träarmband Ruby Chuck

Träarmband – Happy Beads
195kr

Träarmband Yellow Jenny

Träarmband – Happy Beads
195kr