Ankararmband

Ankararmband är ett samlingsnamn för armband som har ett ankare antingen som spänne eller som ett hänge. Armbandet är vanligtvis i ett mjukt material, såsom tvinnad bomull eller flätat läder. Det kan vara endast ett varv runt handleden, eller lindat två eller flera varv, och med ett ankare av varierande storlek som bryter av mot själva bandet. Kiel James Patrick är märket som satte ankararmbanden på kartan med sina klassiska modeller som kommit att bli en symbol både för varumärket och för ankararmband i allmänhet. Ankaret, som är i 100 % mässing, används hos Kiel James Patrick som spänningsanordning så att bandet är fritt från skarvar och låsanordningar, vilket ger ett cleant och elegant utseende.
Kontrasten mellan det mjuka bandet och den hårda metallen är den ultimata kombinationen för stilfullhet utan att den avslappnade känslan går förlorad.

Seglarstilen gör sig synlig varje sommar, och kanske ännu lite mer nu än tidigare somrar, med de senaste årens sportiga mode samt jättetrenden med alla ränder och marina färger. Tack vare ankaret är armbandet den givna accessoaren till en somrig och seglarinspirerad look med ljus denim och marina ränder, men även mycket bra accessoar för att krydda en striktare outfit och addera sportighet och personlighet till annars anonyma plagg. Armbandet för tankarna till hav och natur, sommar och vind i seglen, och det är svårt att inte bli på bra humör vid åsynen av det. Våga blanda stilar och testa att matcha med exempelvis en löst sittande skjorta och kostymbyxor, och du har den perfekta outfiten för en grillkväll vid havet.

Ett läderband kräver lite omsorg för att det ska hålla så länge som möjligt, och framför allt behöver det vila emellanåt. Lädrets naturliga oljor håller det ofta i gott skick ett bra tag, men sitter armbandet väldigt tätt mot handleden går hudens fukt in i lädret och sliter på det i längden, men så länge det får luftas med jämna mellanrum är det ingen fara. Ett armband i tyg är ofta väldigt slitstarkt tack vare sin tvinnade struktur, men kan däremot bli fläckat och fastna i saker, så bär det med lite försiktighet.

Även om ankararmband bär sig utmärkt på egen hand kan de även med fördel kombineras med andra armband, exempelvis i läder, eller varför inte ta upp metallen med ett par matchande manschettknappar för att hävda din sportiga sida i en mer classy look. Är bandet av läder är det alltid snyggt att matcha med skor, väska, bälte eller klocka i liknande färg. Trender kommer och går men stil består, och är det något som kännetecknar stil så är det ett öga för accessoarer.
Bara fantasin sätter gränser!